Guus Hiddink leidt een training van Oranje
NOS Voetbal

Hiddink kan alle kanten op, of is het Van Gaal?

Guus Hiddink kan alle kanten op met zijn opstelling voor het EK-kwalificatieduel van het Nederlands elftal van zaterdag met Turkije: alle 24 spelers zijn fit. Welke kant dat is, is op basis van de afsluitende training moeilijk te voorspellen.

Mogelijk geeft de bondscoach vanmiddag tijdens een persconferentie een inkijkje in zijn plannen. Die is vanaf 14.45 uur live te volgen op NOS.nl. Grote vraag is hoe Hiddink het gemis van de geblesseerde Arjen Robben en Robin van Persie gaat opvangen.

Wie o wie?

Waarschijnlijk stuurt Hiddink Oranje in een 4-3-3-formatie de wei in met Klaas-Jan Huntelaar in de spits en Ibrahim Afellay aan de zijkant. Luciano Narsingh of Quincy Promes zal dan de andere buitenspeler worden. Memphis Depay zou dan buiten de boot vallen.

Op het middenveld lijkt Hiddink te twijfelen tussen Jordy Clasie of Georginio Wijnaldum naast Nigel de Jong en aanvoerder Wesley Sneijder. In de verdediging ziet het ernaar uit dat Gregory van der Wiel, Stefan de Vrij en Daley Blind gaan spelen samen met Bruno Martins Indi of Jeffrey Bruma. Op doel staat Jasper Cillessen.

Een zege op Turkije is voor Oranje noodzakelijk om in Groep A van de EK-kwalificatiereeks in het spoor te blijven van Tsjechië (twaalf punten) en IJsland (negen punten). Nederland heeft na vier duels - en uitnederlagen tegen Tsjechië en IJsland - pas zes punten.

  • ANP
    Wesley Sneijder met Joost
  • ANP
    Nigel de Jong met Joost

Joost zorgt voor ontspannen sfeer

Alle geselecteerde spelers trainden in Katwijk voluit mee en liepen door elkaar heen. Er werd in een ontspannen sfeer voornamelijk afgewerkt op doel. Maar ook een niet-geselecteerde mocht meetrainen en stal de show: Joost, een jongetje met het syndroom van Down.

Hij voorzag de oefensessie van Oranje voortdurend van commentaar. Vooral zijn grote vriend Wesley Sneijder kreeg het te verduren toen hij een paar keer overschoot: "Sneijder, lager!" Het jongetje kende alle spelers van naam, alleen met de bondscoach had hij moeite. "Van Gaal, Van Gaal." Maar later toch: "Wij zijn niet bang, want Hiddink is erbij."

Na de training ging Joost uitvoerig met alle voetballers op de foto. De spelers betrokken hem in een spelletje rondo en hij mocht van Ruud van Nistelrooij, een van de assistenten van Hiddink, nog een strafschop nemen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl