Juwelier Goldies in Deurne
NOS NieuwsAangepast

OM eist 6 maanden voorwaardelijk tegen juwelier Deurne

Het Openbaar Ministerie heeft tegen juwelier Willy Sanders uit Deurne een voorwaardelijke gevangenisstraf geëist van zes maanden en een werkstraf van 200 uur voor verboden wapenbezit.

Met het illegale vuurwapen schoot zijn vrouw vorig jaar maart twee overvallers dood.

De eigenaar van juwelier Goldies was niet bij de behandeling van de rechtszaak in Den Bosch. Zijn advocaat Kuipers vindt dat zijn cliënt al genoeg gestraft is. Als verboden wapenbezit wordt bewezen, moet Sanders een gerechtelijk pardon krijgen, vindt de raadsman.

Voorwaardelijke celstraf voor Deurnse juwelier.

Het Openbaar Ministerie bepaalde vorig jaar dat zijn vrouw niet zal worden vervolgd omdat ze destijds handelde uit noodweer. Wel werd besloten om tot vervolging van haar man over te gaan omdat hij geen wapenvergunning had.

Voor verboden wapenbezit kan een gevangenisstraf van maximaal twee jaar worden opgelegd.

Derde verdachte

Woensdag stond in Den Bosch een derde overvaller terecht. Hij was niet direct betrokken bij de roof, maar speelde volgens het OM wel een belangrijke rol.

Het OM beschuldigt hem ervan dat hij twee weken voor de overval naar de juwelier was gegaan om de zaak te verkennen. Hij wilde zogenaamd een horloge kopen. Ook zou hij met een van de anderen mobiele telefoons hebben gekocht om met elkaar te communiceren over de roof.

Tegen de derde verdachte is een gevangenisstraf geëist van 3,5 jaar.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl