NOS Nieuws

Noord-Holland heeft weer stroom

Stroomstoring legt Noord-Holland plat

In Noord-Holland heeft vrijwel iedereen weer stroom. Alleen de huishoudens in Haarlem-West moeten het nog zonder elektriciteit stellen. In grote delen van de provincie viel vanmorgen de stroom uit als gevolg van een defect in het hoogspanningsstation van Tennet in Diemen.

Het hoogspanningsnetwerk is inmiddels volledig gerepareerd, aldus netbeheerder Tennet.

Op Schiphol is het vliegverkeer weer op gang gekomen. De KLM had vluchten geannuleerd. Volgens Schiphol hoefden vanmorgen niet al te veel vliegtuigen uit te wijken naar andere luchthavens.

Voor de zeesluizen van IJmuiden ontstond een opstopping van schepen die moesten wachten tot de sluizen weer konden worden bediend.

Treinproblemen

Het treinverkeer in Noord-Holland ligt nog stil. De NS wil pas gaan rijden als het hoogspanningsnetwerk weer stabiel is.

De sporen van het Centraal Station in Amsterdam staan vol treinen die niet kunnen vertrekken. Treinreizigers houden de hele dag nog last van de gevolgen van de stroomuitval, voorspelt de NS.

Ook Schiphol heeft weer stroom

Ongelukken

De veiligheidsregio Noord-Holland meldt dat er vanochtend op de weg meer ongelukken dan normaal zijn gebeurd omdat de verkeerslichten niet werken.

Amsterdam heeft extra agenten ingezet om het verkeer in de hoofdstad te regelen vanwege de uitgevallen verkeerslichten. Inmiddels rijden vrijwel alle trams weer, net als de metrotreinen.

Geen 112

De brandweer in het getroffen gebied heeft mensen die vastzaten in de lift bevrijd. De Veiligheidsregio Noord-Holland Noord vroeg mensen om het noodnummer 112 alleen te gebruiken voor levensbedreigende situaties.

De meldkamer dreigde overbelast te raken door meldingen over de stroomstoring.

Scholen in onder meer Amsterdam, Amstelveen en Hilversum hebben vanwege de stroomuitval hun leerlingen naar huis gestuurd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl