Maria Sjarapova moet Daria Gavrilova feliciteren
NOS Sport

Sjarapova verslikt zich in wildcardspeelster

Ook dit jaar wint Maria Sjarapova het sterk bezette WTA-toernooi van Key Biscayne niet. De als tweede geplaatste Russin, die vijf finales verloor in Miami, heeft zich in de tweede ronde in haar eerste wedstrijd laten verrassen door wildcardspeelster Daria Gavrilova: 6-7 (4), 3-6.

Gavrilova is een 21-jarige Russin, die woont in Australië. Ze is de nummer 97 van de wereld en dit is haar eerste overwinning op een top-10-speelster. "Ik heb er altijd in geloofd en dat is waarschijnlijk waarom het gelukt is", zei ze tegen het publiek.

Sjarapova raakte verstrikt in lange rally's tegen de defensief sterke Gavrilova. Aan het eind van de tiebreak miste ze een makkelijke smash en in de tweede set kwam ze meteen met 3-0 achter. De Russin was niet in staat om de schade te repareren.

Venus Williams in actie in Miami

Venus wint ook van de wind

Venus Williams begon haar zestiende deelname aan 'het vijfde grandslamtoernooi' een stuk beter. De Amerikaanse nummer zestien van de plaatsingslijst, die het toernooi in 1998, 1999 en 2001 won, was in de tweede ronde met 6-3, 6-2 te sterk voor de Poolse Urszula Radwanska.

Het resultaat was goed, maar Williams' spel nog niet met 21 onnodige fouten. Maar dat had een reden: "De wind blies mijn ballen letterlijk buiten de lijnen. Het waren lastige omstandigheden."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl