Max Verstappen tijdens de eerste training in Maleisië
NOS SportAangepast

Verstappen in subtop na 53 trainingsronden

Max Verstappen heeft veel meters gemaakt tijdens de eerste en tweede vrije training voor de Grote Prijs van Maleisië. De Nederlandse Formule 1-coureur kwam in totaal tot 53 rondes en noteerde de zevende en achtste tijd.

In de eerste training was Verstappen met 1:41.803 een tijdje vierde. In het laatste half uur verbeterden nog drie coureurs zijn tijd. In de tweede training werd hij met 1:41.220 achtste.

Hamilton de snelste

Verstappen gaf bijna 1,5 seconde toe op wereldkampioen Lewis Hamilton, die door autoproblemen weinig in actie kwam maar met 1:39.790 wel de snelste tijd van de dag realiseerde.

Verstappen had in de tweede training als doel grip te krijgen op de wat zachtere racebanden. Dat viel niet mee op het hete asfalt, waarop het rubber hard sleet. Veel coureurs glibberden dan ook weg op de baan.

Alonso veertiende en zestiende

Fernando Alonso zette in de eerste training de veertiende tijd neer en in de tweede de zestiende. Hij maakt zondag zijn rentree in een Grand Prix nadat hij een hersenschudding opliep toen hij crashte tijdens een oefensessie.

Zaterdag begint om 7.00 uur Nederlandse tijd de derde vrije training op Sepang.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl