Harry Kane (zonder hesje) en Wayne Rooney, het verwachte koppel in de Engelse aanval
NOS Voetbal

Engeland in de ban van Harry Kane

Niemand twijfelt eraan dat Harry Kane vanavond zijn debuut maakt in het Engelse elftal, dat voor de EK-kwalificatie speelt tegen Litouwen. De 21-jarige spits is in topvorm en daarom kan bondscoach Roy Hodgson eigenlijk niet om hem heen.

Kane beleeft een droomseizoen bij Tottenham Hostpur, de club waar hij als elfjarige pupil begon. Afgelopen weekeinde scoorde hij nog drie keer tegen Leicester City waarmee zijn seizoenstotaal op negentien kwam. Daarmee voert hij, met Chelsea-spits Diego Costa, de topscorerslijst aan in Engeland.

Sturridge

Na het afzeggen van de geblesseerde Daniel Sturridge kon bondscoach Roy Hodgson niet anders dan Kane selecteren. De aanvaller is dit seizoen definitief doorgebroken en behoort tot de grote jongens in de Premier League. Of zoals collega-international Michael Carrick het verwoordde: "Hij is 'the real deal'."

De verwachting is dat Kane samen met Manchester United-aanvaller Wayne Rooney de voorhoede zal vormen op een uitverkocht Wembley. Engeland staat er na vier overwinningen uitstekend voor in groep E. De concurrentie staat nu al op zes punten en winnen van Litouwen betekent dat de Engelsen al met anderhalf been op het EK in Frankrijk staan.

Harry Kane moet scoren voor Engeland.

Opkloppen

Hodgson doet er alles aan om de verwachtingen rond Kane niet te veel op te kloppen. "Laten we hem een redelijke kans geven. Hij gaat nog veel goede, maar ook slechte wedstrijden spelen. Laten we hem niet meteen de hemel in prijzen als het goed gaat en afbranden als het een keer minder gaat. Als hij gaat spelen, dan doet hij dat op z'n best. Daarvan ben ik overtuigd."

Kane doorliep bijna alle Engelse jeugdselecties. Maar in de watten gelegd is het talent allerminst. Tottenham stalde de spits ook bij enkele clubs in de lagere divisies om de weerbaarheid op te voeren. Die opleiding betaalt zich dit seizoen uit. Alles wat hij aanraakt, lijkt in goud te veranderen. Het Engelse nationale elftal is de volgende halte.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl