Frank van der Lende
NOS Nieuws

Frank van der Lende volgt Coen&Sander op

BNN-dj Frank van der Lende (26) is de opvolger van Coen Swijnenberg en Sander Lantinga bij NPO 3FM. Dat heeft de zender bekendgemaakt.

Zenderbaas Wilbert Mutsaers zegt over deze keuze: "Frank van der Lende is een jonge en interessante radiomaker, een groot muziekliefhebber en hij gaat een verrassend, nieuw middagprogramma maken."

Van der Lende komt uit het opleidingsprogramma van 3FM. De zenderbaas geeft hem nu de gelegenheid om definitief door te breken.

Frank van der Lende vindt het een fantastische kans: "Ik heb honderdduizend ideeën, die kon ik al kwijt in de nacht, maar nu op een nog groter podium. Dat is echt een spekkie naar mijn bekkie." Het programma gaat 'Frank met een hartje' heten en dat hartje schrijft hij dan met het emoticon <3.

Eigen stal

De dj vult vanaf 1 juni de belangrijkste uren in de namiddag. De keuze voor een dj uit eigen stal is volgens Mutsaers ook een statement dat de zender geen dj's van buiten koopt.

Met de komst van het programma 'Frank <3' verandert er nog meer in de programmering op 3FM. Van der Lende komt tussen 16.00 en 18.00 uur op de radio, een uur korter dan het programma van Coen en Sander. Domien Verschuuren begint daarom om 18.00 uur en gaat door tot 21.00 uur. En 3voor12 is dan vanaf 21.00 uur te horen.

Door het vertrek van Coen Swijnenberg, Sander Lantinga en Gerard Ekdom bij 3FM moet Mutsaers een belangrijk deel van de programmering vernieuwen. Wie de opvolger van Gerard Ekdom wordt, is nog niet bekend.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl