Koningin Máxima
NOS Nieuws

Máxima volgende week naar Birma

Koningin Máxima gaat volgende week naar Birma. Ze gaat er drie dagen praten met onder meer banken, telecomaanbieders en instellingen voor microkredieten.

De koningin bezoekt het Aziatische land in haar functie van gezant van de Verenigde Naties voor 'inclusieve financiering'. Ze probeert te bevorderen dat meer arme mensen toegang krijgen tot geld. Voor de economische ontwikkeling van een land is het belangrijk dat mensen toegang hebben tot bankrekeningen, verzekeringen en pensioenen.

Máxima spreekt dinsdag studenten van de universiteit van Rangoon toe. Ook bezoekt ze lokale ondernemers. In de hoofdstad Naypyidaw spreekt ze met regeringsleden, parlementsleden en mensen van de centrale bank.

Demonstraties

In het land raakten deze maand honderden studenten slaags met de politie. De studenten protesteerden tegen een nieuwe onderwijswet, die de centrale regering meer invloed geeft op het hoger onderwijs; de studenten willen juist dat de onderwijsinstellingen democratischer worden. Het protest werd hard neergeslagen door de politie en tientallen mensen zijn aangeklaagd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl