Ook vorige week zetten politiemensen in het hele land hun sirenes aan, als protest tegen de in hun ogen 'schraperige' cao-voorstellen
NOS Nieuws

Morgen weer protest met loeiende politiesirenes

Politieagenten in het hele land zetten morgen om 11.58 uur opnieuw de sirenes aan van politieauto's en motoren, omdat er volgens hen nog geen goed cao-bod is.

Vorige week lieten ze de sirenes een minuut lang loeien, morgen zijn de sirenes twee minuten lang te horen.

Ben Kenters van het Landelijk Actiecentrum van de vakbonden denkt dat morgen meer mensen meedoen dan vorige week. Toen lieten zo'n duizend agenten sirenes loeien, morgen zijn dat er naar verwachting 2000 tot 3000.

Sommige agenten deden vorige week niet mee, omdat ze de actie te soft vonden. "Maar toen is een duidelijk signaal afgegeven en de mensen zijn daar tevreden over", zegt Kenters.

Tien minuten

Volgens de woordvoerder blijven de acties doorgaan tot er een goed bod ligt van de werkgevers. Elke week komt er volgens hem een minuut bij, tot een maximum van tien minuten.

Op de Facebookpagina van het Landelijk Actiecentrum staan instructies. Zo moeten agenten voordat ze de sirene aanzetten een actiepamflet achter de autoruit plakken en mensen via de luidspreker laten weten waarom de sirene gaat loeien.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl