NOS Voetbal

'Oude rot' De Jong moet Oranje bij de hand nemen

De Jong: elftal moet als een muur staan

Nigel de Jong is vol vertrouwen voor het EK-kwalificatieduel met Turkije, maar benadrukt dat Oranje alert dient te blijven. Omdat Arjen Robben en Robin van Persie door blessures ontbreken, zal Oranje volgens De Jong eens te meer "de juiste mentaliteit moeten tonen".

Door het ontbreken van de twee steraanvallers is voor De Jong een belangrijke rol weggelegd bij Oranje, zowel in aanloop naar de wedstrijd als tijdens de wedstrijd. De middenvelder wordt, evenals de andere 'oudere rotten' Klaas-Jan Huntelaar en Wesley Sneijder, door bondscoach Guus Hiddink gebruikt als mentor voor de nieuwe spelers.

Uiteindelijk gaat het maar om één ding en dat is mentaliteit

Nigel de Jong

"Uiteindelijk gaat het maar om één ding en dat is mentaliteit. Dat geldt voor ons, maar ook voor die jonge jongens", zegt De Jong, die inmiddels tachtig interlands achter zijn naam heeft staan. "Je moet ze een kans geven zich te profileren in het Nederlands elftal."

"Ik probeer ze daarbij te helpen op alle mogelijke manieren. Of dit nu positioneel is of op het mentale vlak. Je moet er wel voor ze zijn. Ik heb die weg ook ooit bewandeld als jonge jongen en ik heb daar veel profijt van gehad."

Dost blijft liever het hele duel op de bank

We hebben genoeg kwaliteiten om van Turkije te winnen.

Nigel de Jong

Oppassen voor Turkse voorhoede

"Ik maak me nooit zorgen, maar je moet wel scherp zijn", zegt De Jong. "Het is een cruciaal duel en we missen twee belangrijke spelers, maar we hebben genoeg kwaliteiten om van Turkije te winnen."

Volgens De Jong moet Oranje rekening houden met de voorhoede van de Turken. "Ze hebben een snelle omschakeling en kunnen er met de backs snel uitkomen. Ik denk dat daar het gevaar ligt."

"Ons hele elftal moet als een muur staan", aldus De Jong. "We moeten er als elf mannen staan en gaan winnen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl