De set van Downton Abbey kreeg eerder deze maand nog koninklijk bezoek: van Kate
NOS Nieuws

Downton Abbey stopt na volgend seizoen

De populaire Britse televisieserie Downton Abbey stopt. De zender ITV, die de serie uitzendt in Groot-Brittannië, zegt dat seizoen zes, dat dit jaar zal worden uitgezonden, het laatste is.

De serie volgt het leven van de bewoners van het statige landhuis uit de titel aan het begin van de twintigste eeuw. In de serie komen de vervlochten levens van de adellijke familie en hun personeel aan bod.

"We wilden de deuren van Downton Abbey sluiten als het goed voelt en alle verhaallijnen op natuurlijke wijze samen komen", zegt producer Gareth Neame. "We beloven dat dit seizoen weer even veel drama en intrige kent als anders, maar met nu als extraatje dat je ontdekt waar iedereen eindigt."

Compliment

"Velen van ons zullen voor de rest van onze carrières wel geassocieerd worden met deze show en dat beschouw ik als een compliment", zegt bedenker Julian Fellowes. "Ik ben dankbaar dat we deze unieke ervaring hebben mogen meemaken."

Downton Abbey werd genomineerd voor een recordaantal Emmy's (51) en won de belangrijkste tv-prijs elf keer. Ook kreeg de serie drie BAFTA's. In Nederland wordt de serie uitgezonden door de NCRV.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl