Bondskanselier Merkel loopt naar het spreekgestoelte
NOS Nieuws

Ramp gaat voorstellingsvermogen te boven, zegt Merkel

Bondskanselier Merkel is geschokt door het bericht dat de co-piloot van het gecrashte Germanwings-toestel het vliegtuig waarschijnlijk met opzet heeft laten neerstorten. Dit geeft "de tragedie een nieuwe, schier onbegrijpelijke dimensie. Zoiets gaat ieders voorstellingsvermogen te boven", zei ze in een korte verklaring in Berlijn.

Ze voegde daaraan toe dat de redenen waarom de co-piloot dat deed niet bekend zijn en dat het daarom belangrijk blijft om verdere onderzoeksresultaten af te wachten.

Merkel herhaalde dat de Duitse regering alles zal doen om de onderzoekers te helpen. "Dat zijn we schuldig aan iedereen die dinsdag bij deze catastrofe zijn leven verloor en hun naasten die nu zo vreselijk lijden."

Nabestaanden op rampplek

Nabestaanden

Nabestaanden van de ramp met het Germanwings-toestel zijn aangekomen in Seyne-les-Alpes, de plaats vanwaaruit de bergingsactie wordt gecoördineerd. Daar zijn ze naar een veld gebracht, waar vlaggen lagen van de landen waar de slachtoffers vandaan komen.

75 van de 150 inzittenden hadden de Duitse nationaliteit. Vanuit Düsseldorf zijn twee vliegtuigen met nabestaanden naar Marseille gevlogen. Vandaar zijn ze met bussen naar Seyne-les-Alpes vervoerd. Ook vanuit Barcelona zijn nabestaanden naar Frankrijk gevlogen. Het ramptoestel had 48 Spanjaarden aan boord. De overige passagiers komen uit zestien verschillende landen, waaronder Nederland.

De nationaliteit van de slachtoffers

LandAantal slachtoffers
Duitsland71
Spanje48
Argentinië3
Verenigde Staten3
Australië2
Groot-Brittannië2
Colombia2
Iran2
België1
Denemarken1
Nederland 1
Japan1
Mexico1
Marokko1
Venezuela1
Dubbele nationaliteiten
Duitsland/Kazachstan3
Duitsland/Japan1
Spanje/Groot-Brittannië1
Spanje/Israël1
Spanje/Marokko1
Spanje/Mexico1
Venezuela/Chili1
Onbekend1

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl