Amazon-ceo Jeff Bezos
NOS Nieuws

Amazon biedt als eerste grote partij onbeperkte online opslag

  • Nando Kasteleijn

    Techredacteur

  • Nando Kasteleijn

    Techredacteur

Webwinkel Amazon biedt consumenten vanaf vandaag ongelimiteerd online opslag aan. Voor 59 dollar per jaar kunnen gebruikers hun foto's, video's en andere bestanden online opslaan zonder ooit stil te hoeven staan bij een limiet. Hiermee mengt ook Amazon zich in de strijd om de goedkoopste opslagdienst te worden.

Amazon richt zich met name op het opslaan van foto's en video's en heeft daarvoor ook al een applicatie beschikbaar in de appwinkels van Apple, Google en Microsoft. Het bedrijf heeft de opslag ook nadrukkelijk bedoeld voor andere bestanden, zoals documenten.

Prijzenslag

De prijzenslag onder online opslagdiensten is al een tijdje gaande. De belangrijkste partijen naast Amazon zijn Google, Dropbox en Microsoft. Zij proberen hun aanbod zo aantrekkelijk mogelijk te maken en verlaagden de afgelopen tijd meerdere keren hun prijs.

Google biedt bij Google Drive 15 GB gratis aan. Voor 9,99 euro krijg je 1 TB (1000 GB). Dropbox biedt gratis 2 GB en vraagt voor 1 TB ook 9,99 euro. Microsoft's OneDrive geeft 15 GB gratis weg en vraagt voor 1 TB 6,99 euro. Bij alle drie gaat het om de prijs per maand.

Abonnees van Microsoft's kantoorpakket Office 365 kunnen al wel gebruik maken van ongelimiteerde opslag.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl