Oud-staatssecretaris Fred Teeven wordt in de Kamer beëdigd, op de achtergrond zijn VVD-collega's.
NOS Nieuws

Oud-staatssecretaris Teeven is weer VVD-Kamerlid

Oud-staatssecretaris Teeven, die samen met oud-minister Opstelten aftrad om de vondst van betalingsgegevens van de 'Teevendeal', is weer VVD-Kamerlid. Hij is vanmiddag beëdigd. Op de vraag of hij er zin in heeft zei Teeven: "Jazeker, anders was ik niet gekomen."

Teeven vindt het geen probleem om Kamerlid te zijn terwijl de Tweede Kamer onderzoek laat doen naar 'zijn' deal met drugscrimineel Cees H. "Dat ligt niet gevoelig nee, want er is niets aan de hand. Dat heb ik gezegd toen ik wegging en dat zeg ik nu weer."

Schouderklopjes

Teeven gaat zich bezighouden met de portefeuille buitenlandse handel, en de activiteiten van minister Ploumen op dit gebied. Daar hoort ook het dossier bij van het omstreden handelsverdrag TTIP tussen Europa en de Verenigde Staten. De VVD is voorstander van dit verdrag.

Met justitiekwesties zal hij zich niet bezighouden. "Het is gebruikelijk dat je als Kamerlid niet over de onderwerpen gaat waar je zelf als bewindspersoon voor verantwoordelijk bent geweest."

Teeven werd vandaag voor de vijfde keer Kamerlid. De eerste keer was op 23 mei 2002. "Hij heeft mij laten weten dat hij daarom geen behoefte heeft aan een schorsing voor felicitaties", zei Kamervoorzitter Van Miltenburg. Teeven werd vervolgens met gelach en schouderklopjes van zijn partijgenoten en andere collega's binnengehaald.

Teeven opnieuw Kamerlid
Interview VVD-Kamerlid Fred Teeven

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl