NOS Sport

Australië bereikt finale WK cricket

Australië ten koste van India naar finale WK cricket

De Australische cricketers hebben de finale van het WK bereikt. Het gastland bleek in de halve finales te sterk voor titelverdediger India.

Australië zette op de Sydney Cricket Ground een score van 328 runs neer, voor het verlies van 7 wickets. Steve Smith blonk uit met 105 runs in 93 ballen en ook opener Aaron Finch had met 81 runs een aanzienlijke bijdrage.

India kende een goede start aan bat: op 76 runs viel pas het eerste wicket. In het vervolg hielden de Australische fastbowlers de Indiërs echter in toom. Alleen captain MS Dhoni stribbelde met 65 runs nog tegen, maar ook hij kon een nederlaag met 95 runs niet voorkomen.

Buren in finale

Australië moet het zondag in de finale in Melbourne opnemen tegen buurman (en eveneens gastland) Nieuw-Zeeland. De Black Caps rekenden dinsdag in een ware thriller af met Zuid-Afrika.

Zevenvoudig halvefinalist Nieuw-Zeeland staat pas voor het eerst in de eindstrijd van het WK cricket, dat zijn elfde editie beleeft. Australië veroverde de wereldtitel in 1987 en vervolgens drie keer op rij in 1999, 2003 en 2007.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl