Wories tijdens de korte kür
NOS Sport

Wories heeft genoten, ondanks haar val

Niki Wories kijkt ondanks haar uitschakeling tevreden terug op haar debuut op de WK kunstrijden. De 18-jarige Nederlandse eindigde op de korte kür in Shanghai als 32ste. "Ik heb genoten van de kür, ook al zaten er foutjes in."

De jonge Nederlandse kwam bij haar slotsprong ten val. "Ik ben er natuurlijk niet blij mee dat ik ben gevallen, maar ik heb genoten van het schaatsen zelf", zegt de kunstrijdster over haar korte kür.

Ze heeft er geen verklaring voor dat de kür niet helemaal liep zoals ze wilde. "Het heeft ongetwijfeld met onervarenheid te maken. Ik was ook heel zenuwachtig, maar dat hoeft niet slecht te zijn", vertelt Wories na afloop.

Te grote stap

Haar doel was een plaats bij de eerste 24 rijdsters. Die plaats gaf recht op kwalificatie voor de lange kür. Achteraf geeft ze toe dat haar doel wat te hoog lag. "Misschien was de stap wat te groot en moet je eerst wat meer van deze internationale wedstrijden hebben gereden."

Wories reed eerder dit seizoen al het EK senioren en het WK junioren. Ze denkt die ervaring goed te kunnen gebruiken richting het nieuwe seizoen. "Je ziet grote rijders en daar ga je dingetjes van meepikken die je ook voor je nieuwe kür wilt gebruiken."

WK kunstrijden: Wories valt bij laatste sprong

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl