Robin Haase
NOS Sport

Haase naar tweede ronde Miami

Robin Haase heeft ten koste van Kyle Emund de tweede ronde gehaald van het masterstoernooi in Miami. De nummer 98 van de wereld was met 6-2, 6-2 te sterk voor de Brit, die op de wereldranglijst 46 plaatsen lager te vinden is.

Edmund kende een korte opleving aan het begin van de tweede set. De 20-jarige Brit tekende voor de eerste lovegame van de partij. Haase antwoordde overtuigend en stond in de volgende twee games ook geen enkel punt af. Daarmee was de ongelijke strijd gestreden.

Vierde matchpoint raak

Toen Haase op 5-2 serveerde voor de winst, had de Hagenaar nog even moeite om het karwei af te maken. Hij liet drie matchpoints onbenut, moest vervolgens twee breakpoints wegwerken, waarna hij op zijn vierde matchpoint met een backhandvolley alsnog de zege veiligstelde.

In de volgende ronde krijgt Haase te maken met een tegenstander van een zwaarder kaliber. Hij staat dan voor de derde keer in zijn carrière tegenover Santiago Giraldo. De Colombiaan was hem zowel in 2011 in Tokyo (op hardcourt) als in 2012 in Barcelona (op gravel) in twee sets de baas.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl