Nicklas Bendtner, de grote man in Aarhus. Links Christian Eriksen.

Bendtner velt Verenigde Staten

Nicklas Bendtner was de grote man bij de vriendschappelijke interland in Aarhus tussen Denemarken en de Verenigde Staten. Door drie doelpunten van de Wolfsburg-spits wonnen de Denen met 3-2.

Het Amerikaanse voetbalelftal leidde zeven minuten voor tijd nog met 2-1 door doelpunten van Jozy Altidore en diens opvolger bij AZ, Aron Jóhannsson.

Blessuretijd

Bendtner, die vorige week bij VfL Wolfsburg in de spits de voorkeur kreeg boven Oranje-international Bas Dost, maakte echter gelijk en besliste het duel in blessuretijd met zijn derde van de avond: 3-2. De assist was van oud-Ajacied Christian Eriksen.

Altidore opende de score op aangeven van Timothy Chandler. Bendtner bepaalde de ruststand op 1-1. Halverwege de tweede helft zette Jóhannsson de Amerikanen opnieuw op voorsprong na voorbereidend werk van Altidore. De Alkmaarse spits, die ook een IJslands paspoort heeft, maakte meteen daarna plaats voor Rubio Rubin van FC Utrecht.

Bij Denemarken had Nicolai Boilesen (Ajax) een basisplaats. Simon Poulsen (AZ) verving hem vroeg in de tweede helft. Lasse Schöne (Ajax) mocht van bondscoach Morten Olsen het laatste kwartier meedoen.