Stadion Camp Nou
NOS Voetbal

FC Barcelona krijgt thuiswedstrijd in bekerfinale

De finale van de Copa del Rey tussen FC Barcelona en Athletic Bilbao wordt in Camp Nou gespeeld. Dat heeft de Spaanse voetbalbond woensdagavond besloten. Barcelona krijgt met die beslissing een thuiswedstrijd.

In Spanje staat niet, zoals in Nederland, vast waar de bekerfinale wordt gespeeld. Elke club mag een ander stadion aanwijzen dan het eigen stadion, zodat de finale altijd op neutraal terrein wordt gespeeld. Hoewel de beslissing voor de speelstad niet zo moeilijk lijkt zijn, is het in Spanje een lange soap geworden.

Real Madrid, Valencia, Sevilla

Zowel Barça als Bilbao wil de finale in Bernabeu van Real Madrid afwerken, maar 'De Koninklijke' was niet bereid het stadion af te staan. Daarna viel de keuze op Sevilla en Valencia, maar ook dat bleek geen optie. In overleg met de clubs wees de bond daarom Camp Nou aan, omdat de bond daar veel supporters kwijt kan.

Het is pas de vierde keer dat het slotstuk van de Copa del Rey in Camp Nou plaatsvindt. De voorgaande finales waren: FC Barcelona-Zaragoza in 1963 (3-1), Real Madrid-Valencia in 1970 (3-1) en Sevilla Atlético Madrid in 2010 (2-0).

Dit jaar staat de finale op 30 mei op het programma. Het duel tussen Barcelona en Athletic Bilbao is er een tussen de twee succesvolste clubs in het bekertoernooi. De Catalanen wonnen de nationale beker 26 keer en Bilbao heeft 23 Copa del Reys in de prijzenkast staan.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl