NOS Wielrennen

Iran boven in Ronde van Taiwan

  • Flickr | TourdeTaiwan.org
    Mirsamad Pourseyedigolakhour plakt in het wiel van landgenoot Rahim Emami op de slotklim van de vierde etappe in de Ronde van Taiwan
  • Flickr | TourdeTaiwan.org
    Mirsamad Pourseyedigolakhour sloeg een dubbelslag in de Ronde van Taiwan

De koninginnenrit in de Ronde van Taiwan is gewonnen door de Iraniër Mirsamad Pourseyedigolakhour. De 29-jarige leider in het bergklassement bleef na de slotklim van liefst 30 kilometer drie landgenoten voor.

Van de volledig Iraanse kopgroep wist alleen Rahim Emami het wiel te houden van Pourseyedigolakhour, maar hij werd geklopt in een sprint-à-deux.

Bevin verliest tijd

Klassementsleider Patrick Bevin kwam op bijna twee minuten van de winnaar over de streep, die getrokken was op een hoogte van 2.600 meter. De Nieuw-Zeelander verloor zijn leiderstrui aan Pourseyedigolakhour.

De Iraniër, ook al winnaar van de Ronde van Qinghai Lake (2013) en de Ronde van Langkawi (2014), is met alleen de vlakke slotrit nog voor de boeg favoriet voor de eindzege.

Ockeloen

Beste Nederlander in het klassement is Jasper Ockeloen (Parkhotel Valkenburg) op de zesde plaats met een achterstand van 2.36. Sprinter Wouter Wippert (Drapac), die al twee ritten op zijn naam schreef, kwam op ruim 23 minuten boven.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl