President Hollande, bondskanselier Merkel en premier Rajoy bij de rampplek
NOS Nieuws

Regeringsleiders bekijken rampplek

De leiders van Frankrijk, Duitsland en Spanje hebben vanmiddag het dorp Seyne-les-Alpes bezocht. De drie vlogen over het gebied waar gisterochtend de Airbus 320 van de Duitse prijsvechter Germanwings neerstortte, zo'n 10 kilometer van Seyne-les-Alpes.

De onherbergzaamheid van het gebied in de Franse Alpen leidt tot problemen bij het bergen van slachtoffers en brokstukken van de Airbus 320. Voor president Hollande, bondskanselier Merkel en premier Rajoy betekende het dat ze de rampplek niet over land konden bereiken.

Inzet

De berging gaat intussen gewoon door. Hollande bedankte de hulpverleners voor hun inzet. Merkel op haar beurt bedankte de Fransen voor de hulp. Ze noemde het een teken van "enorme vriendschap". De regeringsleiders spraken uitgebreid met de reddingswerkers en lieten zich bijpraten door de leider van het onderzoeksteam.

Die legde uit dat in Seyne-les-Alpes alles in gereedheid wordt gebracht om de nabestaanden op te vangen. Die komen via de luchthaven van Marseille naar het Alpendorp. Er zijn tolken geregeld zodat de bergers en nabestaanden kunnen communiceren.

Regeringsleiders op rampplek

Forensische hulp

Eerder vandaag hield de topman van Germanwings een persconferentie. Hij maakte bekend dat de meeste nabestaanden zijn ingelicht over het verlies van hun familieleden. Nog 27 families zijn niet bereikt. De Airbus was onderweg van Barcelona naar Düsseldorf.

De meeste slachtoffers komen uit Duitsland en Spanje. In totaal zijn 150 mensen omgekomen bij de ramp.

Minister Koenders van Buitenlandse Zaken bezocht vandaag in Berlijn zijn Duitse collega Frank-Walter Steinmeier. Koenders bood de Duitsers hulp aan bij het identificeren van de slachtoffers.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl