NOS Voetbal

Promes barst van zelfvertrouwen

Quincy Promes kwam op het laatste moment binnen als vervanger van Arjen Robben, maar kan zaterdag tegen Turkije weleens het geheime wapen van Oranje worden. De rappe aanvaller van Spartak Moskou loopt over van het zelfvertrouwen.

"Ik ben fit en in vorm. Het gaat lekker", vertelt Promes (23). De Amsterdammer maakt in zijn debuutjaar direct indruk bij de club uit Moskou. "Ik ben topscorer met zeven doelpunten. Ik start altijd vanaf rechts en krijg mijn vrijheid, maar ik kan ook op links spelen."

Belangrijke speler

Promes bestrijdt de aanname dat de Russische competitie niet geschikt is voor talentvolle voetballers. "Het is goed voor mij, het niveau ligt net wat hoger dan de eredivisie", zegt de oud-speler van FC Twente en Go Ahead Eagles.

Quincy Promes (r) in duel met Joël Veltman tijdens de training van Oranje

"Ik speel elke week, dus voor mijn ontwikkeling is het goed", weet Promes, die ook vier assists achter zijn naam heeft. "Het gaat een stapje harder. Ze zijn tactisch ook wat verder. Dat komt vooral door de aanwezigheid van oudere spelers."

Concurreren met Narsingh

Bij Oranje moet de buitenspeler vermoedelijk concurreren met Luciano Narsingh, die bij PSV een mindere periode doormaakt. Promes rekent zich niet rijk. "Ook Narsingh is iemand met veel kwaliteiten en speelt elke week. Het is aan de trainer. Ik ga keihard mijn best doen en dan zullen we het zien."

Promes voelt geen extra druk als hij zaterdag de aangewezen man is om Robben te vervangen. "Hij is onvervangbaar. Het is voor ons een groot gemis dat hij er niet bij is. Daar moeten wij mee 'dealen' en ik moet zorgen dat ik mijn best doe."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl