NOS Nieuws

Jongen van 13 aangehouden voor chantage

De politie heeft een jongen van 13 uit Franeker aangehouden voor afpersing en chantage. Het slachtoffer is een 14-jarige plaatsgenoot. De jongen moest geld afstaan, anders zou er geweld worden gebruikt. Ook werd er gedreigd met het publiceren van erotisch getinte foto's van het slachtoffer.

De dreigementen duurden drie maanden, van december tot begin februari. De verdachte deed zich voor als een meisje, en benaderde het slachtoffer via Whatsapp. Hij wist de jongen zo ver te krijgen om erotisch getinte foto's te sturen.

Volgens de politie is er een paar keer geld betaald, variërend van 120 tot 20 euro. In totaal gaat het om een bedrag van ongeveer 200 euro.

Ouders

De chantage kwam aan het licht toen de ouders van het slachtoffer vonden dat hun zoon zich anders ging gedragen. Daarop deden vader en zoon aangifte.

De verdachte is op het politiebureau uitgebreid verhoord. De telefoon van de jongen is in beslag genomen. De foto's worden gezien als bewijsmateriaal. De verdachte moet binnenkort voor de kinderrechter verschijnen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl