Reddingsoperatie Nieuw-Zeeland
NOS Nieuws

Nog geen spoor van vermiste Nederlander in Nieuw-Zeeland

In Nieuw-Zeeland is opnieuw de hele dag gezocht naar de vermiste Nederlander Ken Boogers. De 26-jarige man is zaterdag voor het laatst gezien op een wandelpad bij het Wharariki-strand in Golden Bay op het noordelijkste puntje van het Zuidereiland.

Het gebied wordt al drie dagen uitgekamd met helikopters en vrijwilligers. Ook is een team speurhonden ingezet, maar tot nu toe heeft dat niets opgeleverd.

Als je op het pad blijft kan er niks gebeuren.

Robert Portier in het NOS Radio 1 Journaal

De Nederlander was een ervaren wandelaar en dit was een relatief makkelijke wandeling.

Volgens NOS-correspondent Robert Portier liep het pad over een heuvelachtig terrein met steile klippen. "Als je op het pad blijft kan er niks gebeuren", zegt Portier. Maar het terrein naast het pad zit vol grotten en spleten waar je in zou kunnen vallen.

Zondag heeft het flink geregend in het gebied en daar was Boogers niet op gekleed. Hij droeg een T-shirt en een korte broek en wandelde op blote voeten. Dat is volgens Portier niet ongewoon in Nieuw-Zeeland.

Grotten

Boogers hield ervan grotten te verkennen; de vrees bestaat dat hij van het pad is afgeweken om een grot te verkennen en daar vast is komen te zitten.

De ouders van Ken Boogers zijn onderweg naar Nieuw-Zeeland en komen daar morgen aan.

De 26-jarige Ken Boogers wordt vermist in Nieuw-Zeeland

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl