Indy de Vroome
NOS Sport

De Vroome verliest in Miami van 15-jarige

Indy de Vroome heeft de eerste ronde in Miami niet overleefd. De 15-jarige Amerikaanse Catherine Bellis (WTA-211) was de 18-jarige Nederlandse (WTA-227) in amper een uur met 6-2, 6-2 de baas.

De Vroome begon nog wel goed: ze kreeg bij een 1-0 voorsprong een breakpoint, maar benutte die niet, waarna de net als De Vroome met een wildcard toegelaten Bellis in een mum van tijd op 5-1 kwam.

De Vroome kreeg in de tweede set geen enkele breekkans. Bellis kreeg er twee, een in de derde en een in de zevende game, en die verzilverde ze ook. Bellis baarde vorig jaar opzien op de US Open door in de openingsronde te winnen van de als dertiende geplaatste Dominika Cibulkova.

Haase door, De Bakker niet

Robin Haase bereikte in Miami het hoofdtoernooi. In de tweede kwalificatieronde versloeg hij Lukas Lacko met 7-5, 6-4. Haase moest in beide sets een keer zijn opslagbeurt inleveren, maar won in beide sets ook twee keer op de opslag van de Slowaak.

Thiemo de Bakker overleefde de tweede voorronde niet. De 17-jarige Duitser Alexander Zverev wees hem met 6-7 (2), 6-3, 6-4 terug. Door de nederlaag zakt De Bakker flink op de wereldranglijst, want vorig jaar schopte hij het via de kwalificaties tot de derde ronde van het hoofdschema.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl