NOS Nieuws

VS komt met nieuwe regels voor drones

In de VS zijn nieuwe regels voor het vliegen met drones bekendgemaakt. De Amerikaanse luchtvaartautoriteit gaat vergunningen uitdelen waardoor bedrijven makkelijker onbemande vliegtuigen kunnen inzetten.

Met de papieren mogen bedrijven overdag drones laten vliegen vanaf een hoogte van 61 meter. Het onbemande vliegtuig moet dan wel in het zicht van de bestuurder blijven. De drones mogen nog steeds alleen in afgebakende gebieden vliegen.

De VS heeft strenge regels voor vliegen met onbemande vliegtuigen. Firma's moeten vaak tot twee maanden wachten op een vergunning. De luchtvaartautoriteit verwacht dat bedrijven door de nieuwe regels sneller op het gebruik van commerciële drones zullen overgaan.

Te traag

Critici zeggen echter dat het nog jaren kan duren voor de situatie echt verbetert. De verkoopwebsite Amazon.com zegt dat de ambtenaren veel te traag zijn. Volgens de webwinkel raakt de VS op deze manier achter op andere landen.

Amazon vroeg vorig jaar al toestemming om pakketjes per drone te laten bezorgen. Vorige week werd bekend dat het bedrijf in ieder geval de bezorgdrones in het openbaar mag testen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl