The X-files
NOS Nieuws

The X-Files komt (eventjes) terug

The X-Files komt eventjes terug op televisie. De populaire serie stopte in 2002, maar nu worden er zes nieuwe afleveringen opgenomen.

In de serie doen twee FBI-agenten onderzoek naar ufo's, monsters en andere onverklaarbare fenomenen. Fox Mulder, gespeeld door David Duchovny, ziet achter alles een groot overheidscomplot, zijn partner Dana Scully (Gillian Anderson) is sceptischer. Beide acteurs keren terug voor de nieuwe afleveringen.

"Gelukkig is de wereld de afgelopen jaren alleen maar vreemder geworden", zegt bedenker Chris Carter. "Zie onze afwezigheid maar als een reclameblok van 13 jaar."

Record

De Amerikaanse zender Fox zond vanaf 1993 negen seizoenen van de serie uit. Het was daarmee de langstlopende sciencefictionserie uit de Amerikaanse tv-geschiedenis.

De opnames voor het nieuwe seizoen beginnen deze zomer. Het is nog niet duidelijk wanneer de afleveringen worden uitgezonden.

​"Gelukkig is de wereld de afgelopen jaren alleen maar vreemder geworden", zegt bedenker Chris Carter. "Zie onze afwezigheid maar als een reclameblok van 13 jaar."

Bedenker Chris Carter

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl