NOS Nieuws

Spaanse koning breekt bezoek Frankrijk af na vliegramp

Een eerste reactie van Koning Felipe van Spanje

De Spaanse koning Felipe en zijn echtgenote Letizia hebben hun eerste staatsbezoek aan Frankrijk afgebroken naar aanleiding van de vliegramp in de Alpen bij Barcelonnette.

De koning sprak na zijn vertrek uit het presidentiële paleis de pers toe. Hij noemde het ongeluk een verschrikkelijke ramp. Felipe condoleerde de nabestaanden van de 150 slachtoffers van de vliegtuigramp.

Nabestaanden rampvlucht opgevangen in Barcelona

Volgens de Spaanse regering zaten er 45 mensen met een Spaanse achternaam in het vliegtuig. De Spaanse premier Rajoy spreekt van een tragedie.

Hij zegt dat Spanje samen met de Franse en Duitse autoriteiten de details van het ongeluk onderzoekt.

Premier Rutte

Premier Rutte heeft ook gereageerd op de ramp: "Het is een afschuwelijk bericht dat natuurlijk ook in ons land hard binnenkomt bij heel veel mensen. Onze gedachten zijn in de eerste plaats bij de slachtoffers en nabestaanden".

Het ministerie van Buitenlandse Zaken zoekt uit of er Nederlanders aan boord waren. De boekingsite Vliegtickets.nl meldt dat er een Nederlander is die een ticket heeft geboekt voor de bewuste vlucht. Het is niet duidelijk of die persoon ook echt aan boord is gegaan van het vliegtuig.

Spaanse nabestaanden verzamelen zich op vliegveld

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl