Sepp Blatter en Michel Platini
NOS Voetbal

Platini: we houden zielsveel van de FIFA

Meteen na zijn herverkiezing als voorzitter van de UEFA heeft Michel Platini de liefde verklaard aan de FIFA, maar niet aan voorzitter Sepp Blatter. "Omdat we zoveel van voetbal en de FIFA houden willen we dat het perfect is."

De Fransman sprak de collega-voorzitters van andere confederaties direct aan. Platini probeerde de vrees weg te nemen dat Europese landen hun eigen weg kiezen, mocht Blatter herkozen worden.

Ze willen ons isoleren als schijnbaar arrogante en egoïstische Europeanen.

Michel Platini

"Geloof niet alles wat je hoort. We willen een sterke FIFA omdat de FIFA het hoogste bestuursorgaan in het voetbal is. Sommigen proberen ons tegen elkaar op te zetten. Ze willen ons isoleren als schijnbaar arrogante en egoïstische Europeanen. Maar ik zeg nog eens: geloof niet alles wat je hoort."

Sepp Blatter legde het verzoek naast zich neer om tijdens het UEFA-congres een presentatie van zijn toekomstplannen voor de FIFA te geven. "Sepp gaf de voorkeur aan het uitspreken van het welkomstwoord als FIFA-voorzitter, een beslissing die we moeten respecteren."

Tegenkandidaten

De tegenkandidaten van Blatter, Michael van Praag, Luis Figo en Ali bin Al-Hussein, krijgen nog wel spreektijd. Platini bedankte uitvoerig de Europese landen die hun kandidaturen mogelijk maakten met steunverklaringen.

"Het is een gesloten systeem, waarin sommigen verklaard hebben dat ze het niemand anders dan de zittende voorzitter zouden toestaan om zich kandidaat te stellen. Dat jullie je publiekelijk uitgesproken hebben, is bewonderenswaardig en moet zeker vermeld worden."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl