Robin Haase in actie tegen Lukas Rosol in Indian Wells
NOS Sport

Haase na vijf weken terug in de top-100

Door zijn goede optreden bij het masterstoernooi in Indian Wells is Robin Haase teruggekeerd in de top-100 van de ATP Tour. Hij haalde in Californië de derde ronde, onder meer door een stunt tegen Stan Wawrinka, en steeg van plaats 104 naar 98.

Vijf weken geleden viel Haase voor het eerst in bijna vijf jaar uit de top-100. Tot aan Indian Wells had hij in 2015 nog geen wedstrijd gewonnen.

Indian Wells 2015: Haase-Wawrinka

Ook Thiemo de Bakker en Igor Sijsling boekten wat plaatsen winst. De Bakker steeg vijf plaatsen en is nu de nummer 120 van de wereld en Sijsling ging van 134 naar 132. De Bakker en Haase proberen zich deze week te kwalificeren voor het masterstoernooi in Miami. Sijsling speelt geen toernooi.

Van de Nederlandse vrouwen steeg alleen Indy de Vroome: van 227 naar 201. Kiki Bertens handhaafde zich op de 71ste plaats. Zij staan al in het hoofdtoernooi van Miami.

Top-10

In de top van de ATP en WTA Tour veranderde er weinig. Novak Djokovic en Roger Federer voeren de ranglijst aan bij de mannen. De Servische nummer één van de wereld versloeg de Zwitser in de finale van Indian Wells.

Bij de vrouwen staat Serena Williams nog altijd fier bovenaan voor Maria Sjarapova en Simona Halep, die het toernooi van Indian Wells won door in de finale Jelena Jankovic - nu de nummer zeventien - te verslaan.

Indian Wells 2015: finale Djokovic-Federer

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl