Suárez zet zijn tanden in een ploeggenoot

Barcelona troeft Real Madrid af in 'El Clásico'

Barcelona mag aan de Spaanse titel gaan denken. De koploper in de Primera Division sloeg in een niet al te hoogstaande 'El Clásico' de aanval van aartsrivaal Real Madrid af. Luis Suárez besliste het duel in de tweede helft: 2-1. Door de zege is het gat tussen Barcelona en Real Madrid naar vier punten gegroeid.

Lat

Barcelona begon goed aan het duel, maar zag de bezoekers de eerste grote kans krijgen. Karim Benzema kreeg de tijd voor een voorzet op maat, Cristiano Ronaldo mocht van dichtbij inschieten, maar raakte de lat. Het was een waarschuwing, die echter niet direct voor paniek aan Catalaanse zijde zorgde.

De schrik was helemaal verdwenen toen de thuisclub na 20 minuten op 1-0 kwam. Lionel Messi plaatste de bal uit een vrije trap op het hoofd van de hard inkoppende Fransman Jérémy Mathieu. De voorsprong maakte het spel van Barcelona, dat na de kerst aanzienlijk beter presteerde dan Real Madrid, echter niet beter. Het vloeiende aanvalsspel bleef achterwege. Op weg naar het Madrileense doel ging veel fout.

Subtiele voetbeweging

Real Madrid hervond het ritme en kwam er geregeld gevaarlijk uit. Dat leidde na ruim een half uur tot de gelijkmaker. Benzema tikte de bal met een subtiele voetbalbeweging door in het strafgebied. De inglijdende Ronaldo zorgde met zijn 31ste competitietreffer voor de 1-1. De Madrilenen hadden de regie. Bale maakte zelfs de 2-1, maar de treffer werd afgekeurd omdat Ronaldo buitenspel zou hebben gestaan.

Cristiano Ronaldo was tegen Barcelona verantwoordelijk voor de 1-1.

Na de rust werd het onvriendelijker in Camp Nou, waar in totaal elf gele kaarten vielen. Doelman Claudio Bravo redde goed voor de thuisploeg bij een inzet van Benzema. Real Madrid kreeg het idee dat er wat te halen viel in Barcelona, maar verslikte zich in Luis Suárez . De voormalig Ajacied reageerde scherp op een lange pass van Dani Alves en passeerde doelman Iker Casillas met een diagonale schuiver: 2-1.

Real Madrid moest opnieuw beginnen. Barcelona kreeg meer ruimte. Die gebruikte de koploper niet. Messi, met 21 treffers de succesvolste speler in 'El Clásico', kon zich maar een paar keer onderscheiden. Toch kreeg de thuisclub nog grote kansen op 3-1. Neymar en Suárez slaagden er echter niet in Casillas te passeren.

Beste kans

De beste kans was voor Alba, die een paar minuten voor het einde na een combinatie met Messi kon doorlopen maar bij de afronding op de Real-doelman stuitte. Daarvoor had Claudio Bravo nog zijn vingertoppen gekregen tegen een van richting veranderde bal van Benzema.