NOS Sport

Spanning in strijd om play-offs in hockey loopt op

Samenvatting Kampong-Bloemendaal

Met nog vijf speelrondes te gaan is de strijd om de tickets voor de play-offs in de hoofklasse hockey ongekend spannend. De koplopers Oranje Zwart en Kampong wonnen ook dit weekeinde, maar van de vier teams daarachter wist alleen Amsterdam de volle buit binnen te halen.

Kampong rekende op eigen veld af met Bloemendaal, dat de Utrechters vorig seizoen nog uit de finale om de landstitel had gehouden. Met twee treffers bewees Constantijn Jonker opnieuw zijn grote waarde voor Kampong. Omdat de Belg Tom Boon nog wel tegen scoorde, eindigde het duel in 2-1.

Aanvoerder Wouter Jolie erkent dat Bloemendaal door het verlies in de penarie zit. "Ik maak me nu wel zorgen. We zijn nog vol in de race, maar we hebben het zwaarste programma van de bovenste ploegen, dus we zullen aan de bak moeten."

OZ werkt aan doelsaldo

Toch raakte Kampong de koppositie kwijt. Oranje Zwart scoorde er namelijk lustig op los en passeerde Kampong op de ranglijst op basis van een beter doelsaldo dankzij de 6-0 overwinning op Hurley.

In hun onderlinge ontmoeting lieten Rotterdam en HGC na de ander een serieuze knauw te geven in de race om de play-offs. Jeroen Hertzberger zette de Rotterdammers tweemaal op voorsprong, maar namens de bezoekers maakte Tom Hiebendaal de schade even vaak weer ongedaan.

Met dat gelijkspel toonden de Rotterdammers zich nog het gelukkigst. Hertzberger: "Ik ben blij dat we niet verloren hebben, want dat had zomaar gekund. We hebben niet gebracht wat je moet brengen in een topwedstrijd."

Amsterdam profiteerde optimaal van het puntenverlies van Bloemendaal, Rotterdam en HGC. Door de 2-1 winst op Schaerweijde klom de ploeg van Alyson Annan van de zesde naar de vierde plaats.

Uitslagen hoofdklasse mannen

Kampong-Bloemendaal2-1
Hurley-Oranje Zwart0-6
Rotterdam-HGC2-2
Amsterdam-Schaerweijde2-1
Push-Pinoké3-4
Den Bosch-Tilburg4-2

Stand aan kop

1Oranje Zwart17-42
2Kampong17-42
3Rotterdam17-33
4Amsterdam17-33
5Bloemendaal17-32
6HGC17-32

In de vrouwencompetitie heeft regerend kampioen Den Bosch zich al verzekerd van deelname aan de play-offs. Tegen hekkensluiter Wageningen leek bovendien een monsterscore in de maak toen Lidewij Welten al in de tweede minuut de score opende, maar met een 3-1 eindstand bleef de schade alleszins redelijk voor Wageningen.

De achtervolgers SCHC en Laren deden in Bilthoven niets voor elkaar onder en speelden met 1-1 gelijk. Desondanks kwamen ze een stap dichter bij de play-offs. Nummer vijf Kampong ging namelijk verrassend onderuit tegen Bloemendaal.

Uitslagen hoofdklasse vrouwen

Den Bosch-Wageningen3-1
SCHC-Laren1-1
Amsterdam-MOP5-1
Kampong-Bloemendaal1-3
Hurley-Oranje Zwart1-2
HDM-Pinoké

Stand aan kop

1Den Bosch*17-46
2Laren17-40
3SCHC17-37
4Amsterdam17-34
5Kampong17-26
6Oranje Zwart17-25

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl