NOS Wielrennen

Progressie met mountainbike motiveert Vos

Vos: ze zijn nog niet van me af

Het gaat goed met Marianne Vos. Na het veldritseizoen moest de wielrenster herstellen van een hamstringblessure, waardoor ze nog geen wedstrijden op de weg kon rijden. Nu is ze twee weken op trainingskamp in Italië en zowel de racefiets als de mountainbike is mee.

"Ik rijd graag koersen, het liefst volgende week al", kijkt Vos uit naar haar rentree. "Maar het is nog niet verstandig en ik wil het niet forceren."

Progressie

Begin mei start ze in elk geval in de Ronde van Luxemburg en de Marianne Vos Classic. In juni doet ze mee aan de wegwedstrijd tijdens de Europese Spelen in Bakoe. Daarnaast heeft de mountainbike prioriteit. Ze wil zich kwalificeren voor de Olympische Spelen van Rio de Janeiro in 2016 en laat om die reden onder meer de Giro Rosa aan zich voorbijgaan.

"Ik leer steeds weer nieuwe dingen op de mountainbike", vertelt ze. "Ik maak niet enorm grote stappen, want het is toch anders dan op de weg. Maar die progressie motiveert mij enorm. Ik zet het wielrennen op de weg ook niet opzij; ik combineer het gewoon met die andere fiets."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl