Martina Sábliková was al zeker van winst in het klassement
NOS Schaatsen

Sábliková laat zien dat zij de beste is

Martina Sábliková heeft bij de wereldbekerfinale in Erfurt aangetoond dat zij de beste vrouw is op de langste afstanden. De Tsjechische vrouw, die het klassement over 3.000/5.000 meter bij afwezigheid van Ireen Wüst al gewonnen had, won overtuigend de 3.000 meter bij het laatste toernooi van het seizoen.

Sábliková won in 4.04,06 en bleef Marije Joling ruim voor. Voor Sábliková een belangrijke zege, omdat zij ook nog op het klassement overall jaagt. Ze heeft twee concurrenten: Heather Richardson en Brittany Bowe. De Amerikaanse vrouwen komen vandaag nog drie keer in actie. Sábliková rijdt nog de massastart.

WB-finale Erfurt: 3.000 meter vrouwen

Joling

Joling deed wel goede zaken door tweede te worden in 4.05,64 en schoof met die prestatie op naar de gedeelde derde plaats in het klassement (350 punten). Joling eindigt toch als vierde in het klassement, omdat Wüst meer wedstrijden heeft gewonnen dit wereldbekerseizoen.

Diane Valkenburg noteerde de derde tijd (4.07,85) en Claudia Pechstein eindigde als vierde: 4.09,14. De 43-jarige Duitse pakte met haar vierde tijd genoeg punten om als tweede te eindigden in het klassement.

Joling heeft wel zin in vakantie
Uitslag 3.000 meter

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl