NOS Voetbal

Narsingh wil pas na winst op Feyenoord over titel praten

Narsingh op zoek naar 'oude' Narsingh

Het uitduel met Feyenoord van vanmiddag lijkt het laatste grote obstakel voor PSV op weg naar de landstitel. Maar hoewel de banden van de roemruchte platte kar na zeven jaar voorzichtig al zijn opgepompt, durven de PSV-spelers nog niet over een kampioenschap te spreken. Ook vleugelaanvaller Luciano Narsingh niet.

"We zijn vooral voorzichtig omdat het vele jaren zo is gegaan dat we met veel punten los stonden en het uiteindelijk toch weggaven", aldus Narsingh. "Voor ons is eigenlijk elke wedstrijd een finale. En dan kunnen we kijken waar we aan het einde van de rit staan", klinkt het enigszins plichtmatig.

Toch geeft de 24-jarige Amsterdammer toe dat hij het K-woord na een overwinning op Feyenoord niet lang meer zal kunnen ontlopen. "Hoe meer je wint, hoe dichter bij de landstitel je komt", rekent Narsingh voor. "Dus als je van Feyenoord wint, zijn we toch wel een stap dichterbij. En kunnen we er misschien rustig over gaan praten."

Altijd lastig

Nu is winnen in De Kuip voor PSV altijd lastig. Sterker nog: in geen enkel ander stadion hebben de Eindhovenaren zulke slechte statistieken. Sinds het begin van het betaalde voetbal in 1956 wist PSV slechts tien keer te winnen in Rotterdam. Vijf seizoenen geleden werd er voor het laatst een overwinning geboekt: 3-1.

Toch ziet Narsingh wel kansen in De Kuip: "We weten dat de kansen altijd komen bij ons. Vorig jaar lieten we vaak ons hoofd zakken bij een tegendoelpunt. Nu hebben we altijd het gevoel van: ja, we gaan nog scoren."

Je moet na zo'n blessure alles opnieuw leren. Dat begint nu te komen. Ik moet zeggen dat ik daar lang mee heb gezeten.

Luciano Narsingh

De 'oude' Narsingh

Over zijn eigen spel is de vleugelspeler nog niet helemaal tevreden. Sinds zijn zware knieblessure uit 2012 is hij nog steeds op zoek naar de 'oude' Narsingh. "Je moet na zo'n blessure eigenlijk alles opnieuw leren. Opnieuw leren lopen, vertrouwen opdoen in de duels. Dat begint nu te komen. Ik moet zeggen dat ik daar heel lang mee heb gezeten."

"Ik weet dat ik nog veel beter kan. Gelukkig zit er nog rek in. Ik ben nog jong en heb nog genoeg jaren om weer te vlammen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl