NOS Nieuws

Misschien geen vrienden, toch een onvergetelijke verjaardag

Een jongen uit Canada met het syndroom van Asperger heeft dankzij internet een onvergetelijke dertiende verjaardag gehad.

De jongen, Odin Camus, had samen met zijn moeder voor afgelopen vrijdag een verjaardagsfeestje gepland. De uitnodigingen waren naar vrienden verstuurd, maar zijn school had voorjaarsvakantie en lange tijd leek het alsof niemand op zijn partijtje zou komen.

Knuffel van Wulf

Zijn moeder, die ook aan de lokale pers vertelde dat haar zoon vanwege zijn Asperger gepest werd, bedacht dat er iets moest gebeuren.

Via een Facebook-groep voor moeders in de buurt riep ze mensen op of ze wilden helpen haar zoon een mooie verjaardag te bezorgen. Dat kon via een berichtje op Facebook of een sms'je op zijn nieuwe mobiele telefoon, zijn verjaardagscadeau.

Al snel werd de Facebook-post door anderen opgepikt en liep het een beetje anders. In de ochtend stond de plaatselijke politie voor de deur, met cadeaus en een knuffel van de politiehond Wulf.

De hele dag kreeg Odin duizenden berichtjes vanuit de hele wereld van mensen die hem feliciteerden met zijn verjaardag. Zelfs vanuit Rusland, Japan en India kreeg Odin gelukwensen.

Limousine

De rest van de dag was Odin met de hashtags #Odin #OdinBirthday trending topic op Twitter en vrijdagavond werd hij met een limousine opgehaald voor een groot feest in een bowlingzaal.

Daar waren nog eens honderden mensen bijeen die geraakt waren door het verhaal van Odin en hem wilden feliciteren met zijn verjaardag.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl