In 2014 was Alexander Kristoff de snelste in Milaan-Sanremo
NOS Wielrennen

Milaan-Sanremo, de koers van het wachten

Met Milaan-Sanremo begint zondag de eerste echte wielerklassieker van het jaar. De rit over driehonderd kilometer maakt van 'La Primavera' de langste koers. Wie heeft de langste adem en zal zegevieren op de Via Roma?

Twintig favorieten

Alexander Kristoff, de winnaar van vorig jaar, wordt genoemd als topfavoriet voor de zege. Zelf ziet de Noor ook andere favorieten.

"Na mijn titel van vorig jaar is het logisch dat ik één van de favorieten ben, maar Sanremo is een hele open koers die op verschillende manieren gewonnen kan worden. Je kunt sprinten, zoals ik vorig jaar deed, of je kunt al eerder proberen weg te rijden. Om die reden kunnen er wel twintig potentiële winnaars worden aangewezen. Dat maakt deze koers zo speciaal."

Champions League

John Degenkolb is volgens Kristoff één van die potentiële winnaars. De Duitser, die twee jaar geleden als vijfde eindigde, verwacht een zware race.

"Wanneer je in andere koersen de finish passeert, ben je in Sanremo nog niet eens bij het laatste stuk. Het heeft een heel andere impact op je lichaam en niet iedereen heeft de kwaliteit om daar mee om te gaan."

Desalniettemin kijkt Degenkolb uit naar de rit van zondag. "Dit is de Champions League van de klassiekers, de langste race van het jaar. Mijn honger naar de zege is groot", aldus de renner van Giant-Alpecin.

Debutant Hofland

Waar Kristoff en Degenkolb precies weten wat hen in Sanremo te wachten staat, is de 300 kilometer lange koers voor Moreno Hofland nog onontdekt terrein.

De sprinter van Lotto-Jumbo maakt zondag zijn debuut en staat mede dankzij adviezen van zijn collega's goed voorbereid aan de start. "Ik hoor van ploeggenoten dat je genoeg moet sparen: als je moet plassen moet je niet in je eentje, maar met een groepje gaan. En ik ga de ervaren mannen zoals Cancellara een beetje in de gaten houden, kijken wat zij allemaal doen."

Ondanks dat het regent bij de start, heeft Hofland veel zin in zijn eerste Milaan-Sanremo. "Ik denkt dat deze koers redelijk op mijn lijf is geschreven. Ik wil graag ervaring opdoen en kijken hoever ik kan komen", aldus de debutant voor vertrek.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl