NOS SportAangepast

Djokovic en Federer in finale Indian Wells

Indian Wells 2015: Djokovic-Murray en Federer-Raonic

Novak Djokovic en Roger Federer, de mondiale nummers één en twee, spelen om de hoofdprijs van het masterstoernooi in Indian Wells. Djokovic klopte de Schot Andy Murray overtuigend met 6-2, 6-3 en Federer was de Canadees Milos Raonic met 7-5, 6-4 de baas.

Murray had de laatste vijf onderlinge duels met Djokovic verloren en hij was grotendeels zelf debet aan zijn zesde nederlaag op rij. De nummer vier van de wereld serveerde zo beroerd dat hij maar 27 van zijn 55 servicepunten won.

"Ik verwachtte een zware strijd, maar Andy maakte vandaag te veel onnodige fouten", aldus de Servische titelhouder na zijn onverwacht gemakkelijke zege.

​38ste Federer-Djokovic

Raonic kon zijn prachtige zege in de kwartfinales op Rafael Nadal geen vervolg geven. De Canadees, die nog nooit een masterstoernooi won, hield Federer tot 5-5 bij, maar na een slordige game was de eerste break een feit.

Federer serveerde de set op love uit en brak de nummer zes van de wereld direct in de openingsgame van de tweede set. De Canadees gaf niet op, maar kwam er in de games van de Zwitser nauwelijks aan te pas. Zijn enige breakpoint in de hele partij was niet aan hem besteed.

De 33-jarige Federer treft de zes jaar jongere Djokovic zondag voor de 38ste keer en leidt met 20-17. Hij won vorige maand hun laatste treffen in Doha.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl