Otis Byrd
NOS Nieuws

FBI vraagt om kalmte in Mississippi

In de Amerikaanse staat Mississippi heeft de politie een oproep tot kalmte gedaan, na de vondst van een zwarte man die aan een boom was opgehangen. De FBI heeft dertig man op de zaak gezet, om erachter te komen of de man om het leven is gebracht of dat hij zelfmoord heeft gepleegd.

Het slachtoffer is de voormalige gedetineerde Otis Byrd die twee weken geleden door familieleden als vermist was opgegeven. Zijn lichaam werd op 200 meter afstand van zijn huis gevonden, in bosachtig gebied.

Een agent van FBI zei dat hij begrijpt dat de bevolking snel uitsluitsel wil hebben over wat er gebeurd is, maar dat zorgvuldigheid in het onderzoek is geboden.

Een sheriff deelde mee dat er in de buurt van de boom waaraan Byrd hing geen voorwerp is gevonden waarop hij kon staan. Zijn benen hingen een kleine meter boven de grond.

Mississippi

Byrd had er een gevangenisstraf van 26 jaar opzitten wegens een roofmoord op een vrouw in 1980. Hij maakte destijds 100 dollar buit op de vrouw.

Een stiefzuster zegt dat Byrd na zijn vrijlating een andere weg was ingeslagen en elke zondag naar de kerk ging. Hij was geen type om zelfmoord te plegen, zei ze.

Mississippi heeft een geschiedenis van racisme. Het is een van de armste Amerikaanse staten waar de Ku Klux Klan de zwarte bevolking terroriseerde.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl