Ibiss beheert voetbalscholen in de sloppenwijken.
NOS Nieuws

Nederlandse hulporganisatie in Brazilië onder vuur

De Nederlandse hulporganisatie Ibiss, actief in Braziliaanse sloppenwijken, opereert volgens NRC Handelsblad verre van zorgvuldig. Zo zou de directeur jarenlang de resultaten van de stichting hebben overdreven en zou een bedrag van zeker tienduizenden euro's donorgeld niet traceerbaar zijn.

NRC schrijft ook dat het stichtingsbestuur verscheidene beschuldigingen van seksueel misbruik aan het adres van directeur Van Buuren niet heeft onderzocht. Directeur Nanko van Buuren overleed vorige maand. Voordat hij overleed sprak het NRC hem over de beschuldigingen, die hij tegensprak.

Steun van Ibiss

Ook de Ibiss Foundation laat weten zich niet te herkennen in het beeld dat de krant schetst. Over de manier waarop Van Buuren opereerde schrijft het Nederlandse steunfonds van de Braziliaanse organisatie:

"Wij weten dat Nanko soms aan grootspraak deed. Maar dat is niet hetzelfde als moedwillig liegen en bedriegen. Nanko is er nooit zélf beter van geworden. Tijdens het interview met NRC, op wat achteraf één van de laatste momenten van zijn leven bleek te zijn, gaf Nanko zelf toe: “Dat was om Ibiss overeind te houden, en te zorgen dat we het werk kunnen blijven doen.”"

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl