NOS Sport

IJsberg in zicht bij Ocean Race

Onstuimige vijfde etappe Volvo Ocean Race

De organisatie van de Volvo Ocean Race heeft de route van de vijfde etappe aangepast vanwege het opdoemen van een ijsberg van een kilometer breed. Het gevaarte drijft in de Zuidelijke Oceaan, precies op de route van de zes overgebleven deelnemers van de zeiltocht.

De ijsberg verscheen twee dagen na de start van de etappe in Auckland op satellietbeelden. Rond de berg drijven veel afgebroken stukken ijs, vaak net onder het wateroppervlak. De organisatie heeft het gebied rond de ijsberg daarom tot verboden gebied verklaard. Mocht een van de boten zich toch in gevaarlijke wateren begeven, dan volgt een straf.

Pam in de rug

De Nederlandse boot Team Brunel van schipper Bouwe Bekking gaat intussen aan de leiding in de langste etappe van de Volvo Ocean Race, met de concurrentie er niet ver achter.

De verwachting is dat de boten drie dagen eerder dan gepland zullen arriveren in de finishplaats, de Braziliaanse havenstad Itajai. De snelheid lag de eerste dagen onverwacht hoog door de naweeën van cycloon Pam. De zes zeilboten worden op 4 april in Brazilië verwacht.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl