NOS Nieuws

Man doodgeschoten op vliegveld New Orleans

De beveiliging op de luchthaven van New Orleans heeft een man van 63 neergeschoten. Hij zwaaide met een machete in het rond en verwondde een bewaker. Hij spoot twee andere bewakers anti-wespenspray in het gezicht. Waarom hij dat deed, is vooralsnog onduidelijk.

De man, Richard White, stond bij de rij voor de controle van vliegtickets toen hij werd aangesproken door een mannelijke bewaker. White spoot de man de spray in het gezicht, verwondde met een machete een vrouwelijke bewaker aan haar rechterarm en spoot een andere bewaker in het gezicht met de vloeistof uit de spuitbus.

Politie over neerschieten man met machete

Een collega van de bewakers schoot de man neer. De 63-jarige werd drie keer geraakt: in de borst, de dij en in het gezicht. Hij is naar een ziekenhuis overgebracht, maar dat mocht niet baten. Volgens The Denver Post is de man overleden.

Een aantal omstanders raakte gewond tijdens het incident. Een persoon werd geschampt door een kogel, twee anderen raakten lichtgewond toen ze de plek van het incident wilden ontvluchten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl