Federer overklast Berdych in Indian Wells, Raonic stunt tegen Nadal

Indian Wells 2015: Federer-Berdych

Roger Federer heeft op imponerende wijze de laatste vier van het masterstoernooi in Indian Wells bereikt. De Zwitser maakte met 6-4, 6-0 korte metten met de Tsjech Tomás Berdych.

Het was alweer de vijftiende overwinning van Federer dit seizoen. Hij verloor alleen bij de Australian Open, in de derde ronde van Andrea Seppi. In Indian Wells, waar hij revanche nam op de Italiaan, jaagt hij op zijn vijfde titel.

Berdych had weinig in te brengen tegen Federer, die voor het eerst sinds 2011 geen set verloor van de Tsjech. In 68 minuten was het duel gespeeld.

Raonic overleeft drie matchpoints

Federer treft in de halve finales de Canadees Milos Raonic, die verrassend Rafael Nadal de baas was. Raonic toonde karakter tegen de Spanjaard, overleefde drie matchpoints en won uiteindelijk met 4-6, 7-6 (10), 7-5.

Raonic had vijf breakpoints weggewerkt in de tweede set, voordat hij z'n eerste kansen kreeg. De twee setpoints waren niet aan hem besteed, maar de Canadees sleepte er even later wel een tiebreak uit. Daarin verzuimde Nadal drie keer de wedstrijd in z'n voordeel te beslissen.

In de derde set overleefde Raonic in de zesde game een breekpunt. Hij sloeg in de elfde game zelf wel toe, waarna de Canadees zijn zenuwen in bedwang hield.

Indian Wells 2015: Nadal-Raonic