NOS Nieuws

IS claimt dodelijke aanslagen op moskeeën in Jemen

Veel doden bij aanslag Jemen

Islamitische Staat eist de verantwoordelijkheid op voor vier aanslagen op twee moskeeën in Sanaa, de hoofdstad van Jemen. Bij de aanvallen van zelfmoordterroristen kwamen zeker 137 moskeegangers om het leven. Meer dan 350 gelovigen raakten gewond. Het aantal slachtoffers loopt nog op.

Via een bericht op Twitter claimde het soennitische IS de vier zelfmoordaanslagen in het centrum van Sanaa. De moskeeën worden vooral bezocht door sjiitische Houthi's. In het bericht werd gesproken van een "gezegende operatie" in "de holen van de sjiieten". Volgens NOS-correspondent Sander van Hoorn zei de terreurorganisatie ook dat er de komende dagen meer aanslagen zullen volgen.

De boodschap werd geplaatst op de website waarop woensdag de aanslag op het Bardo-museum in Tunis door IS werd opgeëist. Het is nog niet bewezen dat IS ook daadwerkelijk een aandeel had in de aanslagen in Sanaa.

Beveiliging

Ook in Saadah, een stad in het noorden van Jemen, zou een terrorist hebben geprobeerd om een moskee aan te vallen. De man zou niet langs de beveiliging zijn gekomen. Hij blies zichzelf vervolgens buiten op, waardoor er geen andere slachtoffers zijn gevallen. Ook de verantwoordelijkheid voor deze aanslag is opgeëist door Islamitische Staat.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl