NOS Nieuws

Met een tank de BBC te lijf voor Clarkson

  • Tim de Wit

    Correspondent Groot-Brittannië

  • Tim de Wit

    Correspondent Groot-Brittannië

Eén miljoen handtekeningen voor Top Gearpresentator

De steun voor de geschorste Top Gear-presentator Jeremy Clarkson neemt grootse vormen aan. Bijna een miljoen mensen tekenden een online petitie om hem terug op tv te krijgen. Vandaag trok er zelfs een tank naar de BBC om Clarksons terugkeer te eisen.

De tank reed dwars door het centrum van Londen, bestuurd door The Stig, de anonieme coureur die in Top Gear nieuwe sportwagens test. En die trok veel bekijks. Aangekomen bij de BBC-studio's, overhandigden de bestuurders de 1 miljoen handtekeningen.

Gestraft

Sinds de schorsing van Clarkson, vorige week, is het populaire autoprogramma Top Gear niet meer op tv. Clarkson zou een producer van het programma hebben geslagen, omdat er geen warme maaltijd voor de presentator was geregeld. Ook zou hij de producer hebben uitgescholden en hebben gedreigd met ontslag.

Het kan niet zo zijn dat de kijkers van Top Gear nu gestraft worden.

Harry Cole

"We willen het gedrag van Clarkson niet goedpraten, maar het kan niet zo zijn dat de kijkers van Top Gear nu gestraft worden", zei de initiatiefnemer van de petitie, Harry Cole. "Wij houden van Top Gear, dat moet terug op tv."

Hufters

Clarkson geeft geen interviews, maar heeft op Twitter wel gereageerd. Hij bedankt de fans die het voor hem opnemen en zegt dat hij door de actie is geroerd.

Gisteravond kwam al een video naar buiten van de presentator. Tijdens een veilingavond voor het goede doel in Londen bood hij een testrit op een circuit aan. "Mijn laatste rondje voordat die hufters mij ontslaan", zei Clarkson. Verder zei hij dat Top Gear een geweldig programma is, maar dat de BBC het kapot heeft gemaakt.

De BBC onderzoekt nog altijd wat er precies gebeurde tussen Clarkson en de producer en zal de resultaten volgende week voorleggen aan de directie.

Top Gear wordt in bijna alle landen van de wereld uitgezonden. Er kijken wekelijks gemiddeld 350 miljoen mensen naar het autoprogramma.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl