NOS Voetbal

Blatter: ik voer geen campagne, ik doe mijn werk

Blatter: ik voer geen campagne, ik doe mijn werk

Sepp Blatter is niet van plan om actief stemmen te winnen voor zijn vijfde termijn als voorzitter van wereldvoetbalbond FIFA: "Ik voer geen campagne, ik doe mijn werk."

In de afgelopen dagen werd bekend dat de Zwitser niet mee zal doen aan een debat met zijn drie tegenkandidaten. "Ik ben FIFA-voorzitter en zal dat tot aan het laatste agendapunt van het congres zijn", zei Blatter, die denkt genoeg draagvlak te hebben. "Ik ben door bonden uit alle zes de continenten gevraagd om kandidaat te zijn."

Terwijl zijn rivalen Michael van Praag, Luis Figo en prins Ali hun toekomstplannen geopenbaard hebben, wil de zittende voorzitter niet werken aan een verkiezingsprogramma: "Mijn manifest is het werk dat ik in de laatste jaren voor de FIFA gedaan heb."

Toewijzing WK's

Blatter kreeg de afgelopen jaren veel kritiek over zich heen na de toewijzing van de wereldkampioenschappen van 2018 en 2022.

Het komende WK in Rusland staat volgens de voorzitter niet onder druk door de spanningen in de regio: "Het WK zal in 2018 in Rusland gespeeld worden. Ze werken aan de problemen en een boycot heeft nog nooit iets opgeleverd."

Ik denk dat het WK in Rusland de situatie in de regio zal stabiliseren.

Sepp Blatter

Blatter heeft een enorm vertrouwen in de kracht van voetbal: "Ik denk dat het WK in Rusland de situatie in de regio zal stabiliseren."

Het WK van 2022 in Qatar werd de afgelopen dagen verplaatst naar de wintermaanden. Een journalist vroeg na de bestuursvergadering aan Blatter of hij excuses wilde maken aan de voetbalwereld, nu het eindtoernooi niet in de zomermaanden gespeeld wordt.

"Luister, als dit een vraag is, zal ik het antwoord geven. Deze beslissing werd volgens de voorwaarden genomen door het bestuur van de FIFA. In principe gaat de voorkeur uit naar spelen in de zomermaanden. Maar als dat problemen oplevert, mag het bestuur volgens de reglementen een andere beslissing nemen."

Na dat formele antwoord zei Blatter schertsend: "Als u absoluut wilt dat ik een excuus maak, dan doe ik dat."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl