Invaller Boli Bolingoli-Mbombo scoorde twee keer voor Club Brugge

Club Brugge wint knap van Besiktas en gaat door

Club Brugge heeft zich verrassend geplaatst voor de kwartfinales van de Europa League. Op bezoek bij het Turkse Besiktas kwam de ploeg van Michel Preud'homme vlak na rust met 1-0 achter, maar daarna kwamen de Belgen terug tot 3-1. Omdat er in Brugge met 2-1 gewonnen werd, gaat de Belgische ploeg een ronde verder in Europa.

Na een doelpuntloze eerste helft opende de Braziliaan Ramon in Istanbul de score voor Besiktas. Tom de Sutter maakte gelijk voor Club Brugge, waarna invaller Boli Bolingoli Mbombo zich ontpopte tot man van de wedstrijd. Hij scoorde twee keer. Ruud Vormer speelde de hele wedstrijd bij de koploper in de Belgische competitie.

Daniel Caligiuri opende de score bij Internazionale

Wolfsburg eenvoudig door

De nummer 2 van de Bundesliga, VfL Wolfsburg, had in Italië weinig moeite met Internazionale. In Milaan werd het 2-1 voor de Duitse ploeg. In Wolfsburg had de ploeg van Bas Dost al met 3-1. De Nederlandse topschutter in dienst van Wolfsburg kwam overigens niet tot scoren en werd in de tweede helft gewisseld.

Zenit Sint-Petersburg moest op bezoek bij Torino een 2-0 voorsprong verdedigen. Lang leek de wedstrijd in 0-0 te eindigen, totdat Kamil Glik in de negentigste minuut nog een eretreffer voor de Italianen maakte: 1-0. Maar dat was voor Torino niet genoeg voor een plek in de kwartfinale; Zenit gaat door.

Ook uit het Spaanse onderonsje tussen Sevilla en Villareal kwam geen verrassende kwartfinalist. Nadat Sevilla op bezoek bij Villareal al met 3-1 had gewonnen, werd het in Sevilla 2-1.