Louis van Gaal
NOS Voetbal

Manchester laatste klus voor Van Gaal

Manchester United is de laatste club die trainer Louis van Gaal zal dienen. Volgens The Daily Telegraph heeft hij dat zijn vrouw Truus beloofd.

"Dit is mijn laatste klus", zegt Van Gaal. "Ik wil meer aandacht gaan besteden aan mijn vrouw, kinderen en kleinkinderen. Die verdienen dat na al die jaren."

Het echtpaar Van Gaal gaat na de pensionering van Louis in de Algarve afstand nemen van de hectische voetbalwereld. "Mijn vrouw wilde dat ik vijf jaar geleden al stopte. Ik ben 24 uur per dag de trainer van United", vervolgt Van Gaal, "maar ook 24 uur per dag echtgenoot, vader en opa. Ik ben eigenlijk meer getrouwd met mijn beroep dan met mijn vrouw. Ik zie mijn assistenten vaker dan Truus."

Ik wil meer aandacht gaan besteden aan mijn vrouw, kinderen en kleinkinderen. Die verdienen dat na al die jaren.

Louis van Gaal

Fan van de Spurs

In het interview met het dagblad bekent de 63-jarige trainer van de grootste club van de wereld dat hij als klein ventje een fan was van Tottenham Hotspur en Jimmy Greaves in het bijzonder. "Ik was toen al heel fanatiek, ik keek naar elk duel."

Over zijn carrière is Van Gaal duidelijk. "Ik was geen exceptionele speler, ik was te langzaam voor de top. Mijn zelfvertrouwen kwam niet voort uit het feit dat ik geen talent had als speler, maar dat ik talent had als mens."

"Ik heb daarna de eer gehad trainer te worden van de beste club van Nederland, Spanje, Duitsland en nu Engeland. Ik ben daar heel trots op. Er zijn niet veel trainers die dat kunnen zeggen. "

Mijn zelfvertrouwen kwam niet voort uit het feit dat ik geen talent had als speler, maar dat ik talent had als mens.

Louis van Gaal

Arrogantie

Van Gaal is zich ervan bewust dat hij voor velen vaak arrogant overkomt. "Dat is niet typisch Nederlands. Het komt door mijn aanzien, mijn uitdrukkingen en het vertrouwen dat ik in mezelf en mijn spelers heb, dat is mijn 'charisma'. In Nederland is arrogantie negatief, maar charisma positief."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl