NOS Nieuws

Hooligans melden zich na vrijgeven beelden uit Rome

  • Politie
    Verdachte V7
  • Politie
    Verdachte V12

Drie van de zeven Feyenoord-hooligans die de politie zocht voor wangedrag in Rome, hebben zich binnen een paar uur gemeld. Ze waren herkenbaar in beeld in een uitzending van het opsporingsprogramma Bureau Rijnmond.

De politie onderzoekt nog een aantal tips die zijn binnengekomen na de uitzending. Een grote groep Feyenoord-aanhangers richtte op 19 februari vernielingen aan voor de wedstrijd AS Roma - Feyenoord.

De zeven mannen werden herkenbaar in beeld gebracht omdat ze volgens justitie "heel erg verdacht worden". Van andere relschoppers zijn geen foto's verspreid, maar de politie wil dat die zich ook melden.

Vijftien verdachten

Ruim een week geleden zei de Rotterdamse politie dat er vijftien verdachten in beeld zijn. Ze kwamen tot die vijftien na het bekijken van beeldmateriaal van de Italiaanse politie.

De Romeinse politie hield op de avond van de rellen al 33 hooligans aan. Ze werden beschuldigd van vernieling en geweldpleging. Drie werden veroordeeld tot 16 maanden celstraf voorwaardelijk. Anderen kregen een voorwaardelijke boete van 40.000 tot 45.000 euro.

Verontschuldigingen

Het wangedrag van de Feyenoordaanhang leidde tot grote verontwaardiging in Italië en Nederland. Burgemeester Aboutaleb van Rotterdam bood in een brief aan de burgemeester van Rome zijn verontschuldigingen aan.

De politie verwacht dat nog meer relschoppers zullen worden gezocht voor hun rol bij de rellen in Rome. Die speelden zich vooral af bij de Spaanse Trappen, een van de trekpleisters van Rome. De fontein vlakbij raakte beschadigd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl