Lukasz Teodorczyk zorgde voor een van de treffers van Dinamo Kiev

Dinamo Kiev vernedert Everton, Fiorentina en Napoli ook door

Dinamo Kiev, zonder de geblesseerde Jeremain Lens, heeft Everton uitgeschakeld. De 2-1 nederlaag in Engeland bleek niet onoverkomelijk voor Kiev, dat in de return met 5-2 hard uithaalde.

Andrij Jarmolenko opende met een streep van 25 meter de score. Romelu Lukaku (met een prachtige krul) maakte na een half uur gelijk. Kiev ging met een 3-1 voorsprong rusten dankzij Lukasz Teodorczyk (droog schot) en Miguel Veloso, die via Seamus Coleman raak schoot.

Oleg Goesev besliste het duel kort na rust, waarna Vitorino Antunes de mooiste treffer van de avond voor zijn rekening nam, De Portugees vond van zo'n 25 meter de kruising. Phil Jagielka deed in de slotfase nog wat terug namens Everton: 5-2.

• AFP
    Gonzalo Rodriguez zette Fiorentina op voorsprong
  • AFP
    Teleurstelling bij de spelers van AS Roma

Fiorentina schakelt Roma uit

In de Italiaanse broedermoord in de achtste finales heeft Fiorentina AS Roma uitgeschakeld. Na het gelijkspel in Florence (1-1) werd het in Rome 3-0 voor de nummer vijf van de Serie A.

Het leek op voorhand een spannend duel te worden, maar na 45 minuten keek AS Roma tegen een onoverbrugbare 3-0 achterstand aan. De verdedigers Gonzalo Rodriguez, Marcos Alonso en José Basanta zorgden voor de doelpunten. Bij de treffer van Alonso ging doelman Lukasz Skorupski niet vrijuit.

De tweede doelman van de Romeinen probeerde een hoekschop te voorkomen en tikte de bal op de achterlijn het veld weer in. Hij deed dat precies voor de voeten van de toekijkende Alonso die simpel naar het verlaten doel kon lopen om te scoren. De Spanjaard kon een schaterlach na zoveel gestuntel niet onderdrukken.

Mathieu Valbuena (l) in duel met Manolo Gabbiadini van Napoli

De Guzman schakelt Büttner uit

Napoli bereikte ten koste van Dinamo Moskou de kwartfinales in de Europa League. De Italiaanse club hield Dinamo in Moskou op een 0-0 gelijkspel en dat volstond na de 3-1 thuiszege.

De twee ploegen maakten er zeker voor rust een aantrekkelijke wedstrijd van met kansen over en weer. De Russen, met Büttner maar zonder Douglas, zagen twee doelpunten terecht afgekeurd worden wegens buitenspel.

Oud-PSV'er Dries Mertens raakte namens Napoli, waar Jonathan de Guzman (oud-Feyenoord) na rust voor de Belg inviel, de lat. De ploeg van trainer Rafael Benitez bleef in de tweede helft vrij eenvoudig overeind.